STRONA GŁÓWNAO AKADEMIIKURSYWYKŁADOWCYARTYKUŁYKONTAKT 
Akademia Terapii Naturalnych

E-mail: atn@atn.edu.pl

Sekretariat i rejestracja:
poniedziałek-piątek od 09:00-19:00
sobota 9:00-14:00

Adres:
ul. Starograniczna 28
54-237 Wrocław

Tel./Fax:
(71) 355-40-27
(71) 354-60-94

Polecamy

Dietetyka Wrocław



Metoda Silvy



Szkoła Trenerów Rozwoju Osobistego



Metoda Naturalnego Uzdrawiania



Szkoła Tai Chi Chuan Stylu Yang



Akademia Feng-Shui



Studium Edukacji Ekologicznej

Prowadzący

Teresa Reimann

TERESA REIMANN (dla części znajomych Nisanta) urodzona w 1970 roku. Od ponad dwudziestu lat jest wegetarianką, a od kilku lat coraz bardziej weganką z alergią na gluten. Jest też mamą nastoletniej już wegetarianko-weganki (wegetarianki od urodzenia).




Informacje

Warsztat gotowania w diecie bez glutenu

Wegańskie wypieki i potrawy bez glutenu

W dzisiejszych czasach nie trzeba już nikogo przekonywać o zdrowotnych korzyściach płynących z bezglutenowej czy wegańskiej diety. Wiele osób jest nawet zmuszonych do jej przestrzegania z powodu nietolerancji glutenu czy laktozy. jednakże przeszkodą w stosowaniu tej diety wydaje się niemożność uzyskania dobrego pieczywa, takiego jak pachnący chleb czy chrupiące bułeczki, nie wspominając już o takich smakołykach jak ciasta czy torty.

Samodzielne próby kończą się zwykle niepowodzeniem, a oferowane w sklepach gotowe produkty, za które często trzeba słono zapłacić, nie zawsze zachęcają smakiem czy świeżością.

Dlatego z wielkim zaangażowaniem przygotowaliśmy kurs dla wszystkich tych, którzy pragną wzbogacić i urozmaicić swoją dietę, dla tych którym nie obcy jest stan środowiska i los zwierząt.



Książka Teresy Reimann "Wegańskie wypieki i potrawy bez glutenu" wychodzi naprzeciw oczekiwaniom Czytelników, którzy chcieliby spróbować sami zrobić pieczywo z bezgiutenowych mąk oraz z całkowicie roślinnymi składnikami. Autorka, wieloletnia weganka na diecie bezgiutenowej, proponuje swoje sprawdzone przepisy, według których przygotowuje potrawy dla cateringu zaopatrującego wegetariańskie bary i restauracje we Wrocławiu. 130 przepisów zawartych w książce to nie tylko receptury na wypieki, lecz także na wszelkiego rodzaju dodatki, takie jak pasty, humus oraz kotlety czy zupy. Przepisy zostały tak dobrane i przetestowane, by każdy, podążając ściśle recepturą, odniósł sukces w swoich próbach mógł cieszyć się końcowym rezultatem. Dla wielu książka ta będzie podróżą do krainy nieznanych smaków i zaskakujących pomysłów, a zdrowie i lepsze samopoczucie będzie dodatkowym bonusem.











Jednodniowy warsztat praktycznych umiejętności kulinarnych

cena 100zł







Dodaj komentarz

Jeśli uczestniczyłeś/uczestniczyłaś w kursie: Warsztat gotowania w diecie bez glutenu, zachęcamy Cię do podzielenia się opinią za pomocą poniższego formularza.

Uwaga! Wszystkie pola formularza muszą zostać wypełnione!

Imię

Email:

Komentarz:

Podaj wynik działania: 1+7



 STRONA GŁÓWNAO AKADEMIIKURSYWYKŁADOWCYARTYKUŁYKONTAKTY 

(C)2008-2019 Akademia Terapii Naturalnych. Wszystkie prawa zastrzeżone.